Ik ben dol op chocolade. Ik geef niets om drop of suikergoed, maar een leven zonder chocolade kan ik me niet voorstellen. Sinds ik magnesium* als supplement slik, kan ik de verleiding wel veel beter weerstaan. Maar de behoefte aan iets lekkers als traktatie, beloning of troost verdwijnt nooit helemaal. Daarom heb ik altijd repen van Nākd in huis.

Die repen vallen in de categorie voeding, geen vulling. Ze worden gemaakt van dadels, rozijnen, noten, fruit en rauwe cacao en er wordt geen suiker of andere troep aan toegevoegd. Ik vind ze lekkerder dan een reep chocolade – vooral omdat ik me na het eten ervan niet ineens heel vol of sloom voel maar er juist energie van krijg. Nākd bars hebben niet dezelfde textuur als chocolade, ze doen eerder denken aan cake of koek.

Als ik vroeg wakker ben, dan heb ik vaak geen zin om direct te ontbijten. Om mijn metabolisme dan toch op gang te helpen, neem ik een Nākd reepje naast mijn koffie met amandelmelk, en pas daarna mijn kom plantaardige yoghurt.

*Chocolade is een rijke bron van magnesium. Als je veel en vaak trek in chocolade hebt, dan kan dat voor een deel komen door een tekort aan magnesium.